Regeneration, brännässlor och cykling

När jag under mitt första skolår skulle ta mig till skolan gick jag, men eftersom det var en bra bit att gå ville jag ganska snart lära mig att cykla. Hen, som jag gjort det här kuddöverdraget till, fick som några år äldre och cykelkunnig på sin lott att instruera mig. Där vi bodde kantades grusvägarna av stenmurar och invid dessa växte det brännässlor.

Kuddöverdrag i serien Sov på saken: kotor med texten “regenererad” som tillsammans symboliserar ett kvantumfält med oändliga möjligheter till helande. I det här fallet handlar helandet om att de regenererade kotorna ger nerverna gott om utrymme så att de inte kläms.

Till att börja med provade jag på plan mark men jag lyckades inte hålla balansen för jag fick inte upp farten. Det var då hen kom på att om jag istället började från en höjd skulle jag få farten på köpet. Sagt och gjort, jag rullade cykeln uppför backen och i samma ögonblick som jag satte mig på sadeln for cykeln med mig på i en rasande fart ner för backen. Medans jag krampaktigt försökte hålla mig kvar på cykeln stod hen nedanför backen och skrek:  VRID PÅ STYRET, DU MÅSTE STYRA! Och styrde gjorde jag… rakt mot stenmuren!

Sekunden efter ligger jag och cykeln på andra sidan stenmuren bland nässlorna. En bit bort står hen kvar och skrattar halvt ihjäl sig. Skräckslagen och omtumlad masade jag mig upp och väl inomhus fick mamma ta fram stora Salubrin-flaskan. Bortsett från skrubb- och brännsåren repade jag mig ganska snart och till slut lärde jag mig ändå att cykla.

På den här tiden fanns det Salubrin i så gott som alla hem, vågar jag påstå. Med lösningen kunde man lindra många besvär som t ex olika typer av insektsbett. Som jag kommer ihåg det fanns ingen annan lindring att få när man bränt sig på nässlor. Därför blev jag väldigt överraskad när jag häromdagen läste om brännässlans egenskaper och då upptäckte att den både innehåller ett gift som ger brännblåsor och motgiftet mot det giftet. Tydligen ska man dela stammen och sedan stryka insidan mot den brända huden.

Brännässlans läkande och vitaliserande egenskaper har man känt till länge. Enligt ett danskt Ur-program, som jag nyligen såg, är dess prostata helande egenskaper numera bevisade. Så man borde kunna säga att brännässlan har regenererande egenskaper. Själv har jag börjat använda torkad brännässla och vatten som bas i mina smoothies. Sedan kompletterar jag med med torkad nypon, blåbär, tranbär, havtorn och ibland även med några skivor banan.

Önskar er alla ett gott slut och ett regenererande, vitaliserande och alldeles underbart 2018!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *