CreaMea

Färgglada möss

Där jag växte upp fanns det en mindre hönsgård som då och då utsattes för rävangrepp. Det gällde att hönsnätet var intakt och att rävarna inte kunde gräva sig in under nätet för att hönsens skulle vara någorlunda säkra. Säkra utomhus i alla fall.

Våra grannar berättade om när de som unga tidigt på morgonen skulle samla in äggen. Det kunde vara rejält mörkt ute, och ännu mörkare inne i hönshuset där de i stort sett fick känna sig fram. Då hände det att de “kände” att det var någon annan än hönan som ruvade äggen…

Historier som denna och liknande skrämde mig rejält, och som tur är det inget jag själv behövt uppleva. Så nu tror ni att ni är helt utom fara, eller hur? Men visste ni att det bor möss i era äggkartonger?

Eftersom äggkartongerna är producerade av återvunnet papper så är färgen inte ljusbeständig dvs de bleknar om de utsätts för ljus. Därför har jag penslat “mössen” med matt vattenbaserad lack. Ytan blev lite “mjölkig” och nästa gång ska jag prova spraya lacken med en blomsprayflaska istället. Förutom äggkartong i olika färger behöver du magneter (15 mm), små träkulor och matt hobbyfärg för att göra dessa kylskåpsmagneter.

Dags för skogspromenad….

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2020 CreaMea

Tema av Anders Norén