Fixardag

Äggkartonger tar stor plats så när jag samlat på mig ett gäng är det dags att få ner volymen. Oftast när jag klippt ett tag går jag in i ett meditativt liknande tillstånd då jag glömmer tid & rum. I love it!

Version 2

Så här ser det ut det som blir “kvar” när jag klippt ut olika former från kartongerna – ett färgsprakande trassel. Ser kanske inte mycket ut för världen men jag har märkt att färgerna påverkar mig positivt. Jag har några idéer för vad jag kan använda trasslet till och för närvarande är min lägenhet full av olika work in progress -projekt.

img_2723

Som förvaring använder jag locken på äggkartongerna, ett bra sätt att skydda materialet från att blekas. Under fixardagar förbereder jag även andra delar/material så att jag under själva skapardagarna har ett stort utbud av former & material att leka loss med.

Version 2

Som ni ser här har jag målat träkulor. Keramikpjäsen fick jag för många år sedan av en god vän (Tack Åsa!) och jag använder den oftast till torkade blommor. Just nu har den fått stand- in rollen som stativ.

Version 2

Min bror nämnde för ett tag sedan att han i sina gömmor hittat 30-40 årig fullt användbar lack.  Piprensarna ovan var min pappas från början av 70-talet som nu kommer till god användning. Tror inte att varumärket existerar längre.

img_2071-1

Ibland händer det att jag under fixardagar även testar hur olika former funkar ihop. Vad det är för något? Jag vet inte, vet ni?

 

 

2 svar till “Fixardag”

  1. Tycker det påminner om sländor på varandra.
    Och var i hela fridens namn har du haft Bengts piprensare gömt så länge, helt otroligt. Att vår käre bror däremot haft lack i sina gömmor förvånar mig inte alls. Vissa av oss har ju en tendens att vara något av en hamster vilket kommit till nytta många gånger under årens lopp.
    Bra jobbat. Och inte visste jag att det fanns små möss gömda i våra äggkartonger.

    1. Hej Syrran! Ah javisst, det kan absolut vara sländor 🙂 Visst är det märkligt…hittade dom bland julsakerna för något år sedan. Svårt att slänga saker som fungerar och i det här fallet var det ju också ett roligt varumärke från Småland. Kul att de äntligen kom till användning och jätteroligt att du läser mina inlägg. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *