CreaMea

Vågor möter vågor

Senast vi hade en supermåne skymtade jag den bara så den kändes varken stor eller betydelsefull. Gårdagens fullmåne däremot lyste starkt och gav spöklika skuggor.

Bland alla spökhistorier jag känner till är Oscar Wildes Spöket på Canterville en favorit och av alla uppläsningar föredrar jag Ernst Hugo Järegårds. För en tid sedan när jag satt på tåget blev jag sugen på att lyssna på den och sökte därför på nätet. Istället hittade jag en ljudbok från 1985 med Hans Lindgren i berättarrösten. Ni vet han som gör Tjuren Ferdinand på julafton.

Jag blev verkligen positivt överraskad av denna för mig nya version. Tor Isedals gestalting av spöket, som måste stjäla vattenfärger för att bättra på blodfläckarna som slottsägarna varje morgon så effektivt tagit bort med ett modernt fläckborttagningsmedel, är helt lysande och riktigt rolig!

Att spöken för en massa oljud med kedjor och annat är väl känt så jag antar att de som bor i spökhus och jag har något gemensamt… vi vill bli av med oönskade ljud.

Nåväl, just nu ligger mitt fokus på att testa vad jag kan göra med äggkartongernas långsidor. Här har jag påbörjat något som just nu liknar en vågformig “jalusi” och

samtidigt provar jag mig fram med en lite mer komplicerad konstruktion, en fyrhörning. Det röda snöret som ni säkert känner igen från julpysslet funkar fint med de ofärgade träkulorna. Ser fram emot att testa vad som händer när vågform möter ljudvåg. Släcker, eller förstärker, de varandra?

Oops, det har redan blivit dags att gå ner till tvättstugan…

Ha en fin vecka!

 

 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2020 CreaMea

Tema av Anders Norén