CreaMea

Ett tecken i mitt fönster

Jag tycker att det är rätt kul att läsa horoskop, och titta på youtube klipp om astrologi. Senaste tiden har det på webben florerat ett antal inlägg och videos om “the t-square” som, i samband med fullmånen 12 januari, skulle ställa framförallt kardinaltecknen inför stora utmaningar och man nämnde även “chockartade händelser”.

Utan att närmare gå in på det kan jag tyvärr bara bekräfta att jag och andra kardinaltecken i min närhet fått en och annan chock. Om detta sedan beror på planeternas position till varandra låter jag vara osagt.

Den här “pjäsen” känner ni igen vid det här laget. Med tanke på hur många olika variationer av form & design som jag kunnat göra tack vare den tycker jag den är värd ett eget foto/presentation. Det är en enkel konstruktion som stått sig i längden – ett vinnande koncept.

Idén till den här ovala formen föddes för några månader sedan när jag vid ett tillfälle “föste” ihop ett gäng av pjäser. Precis som vanligt började jag med att binda ihop pjäserna med papperssnöre för att få till en mer stabil limning men den här gången upptäckte jag att det inte gick att få till formen så länge snöret fanns med i ekvationen. Jag fick helt enkelt välja mellan stabilitet och design. Limningen genomförde jag istället i omgångar för att få till bästa möjliga stabilitet.

Som jag tidigare berättat är jag mån om att använda så mycket som möjligt av varje varje äggkartong. Därför har jag undersökt vad jag skulle kunna göra med långsidorna. Hur långa dessa är beror naturligtvis på kartongens storlek.

På sistone har jag känt ett stort behov av att gestalta mina känslor kring senaste tidens händelser. Det har resulterat i ett “May the Force be with you” hjärta som jag hängt i mitt fönster som ett tecken på att jag i tanke & hjärta är med mina vänner i norr.

Den grå kartongen bryts inte så lätt när man böjer den och därför passar den bättre till den här typen av kreation än grön och cerise kartong. I mitten av hjärtat har jag hängt ett glasprisma.

Klämmorna på bilden består av plast och metall och försluter brödpåsarna som jag regelbundet köper. Kom på att om jag klipper bort metalldelarna så kan de återanvändas som ståltråd. Den röda ståltråden använde jag nu som hänge till prismat.

Just nu kan det vara svårt att föreställa sig men när solen står tillräckligt högt på himlen kommer ljuset brytas genom prismat och då blir regnbågens alla färger synliga i rummet. Jag hoppas att energin som då alstras ska sprida sig långt utanför mitt fönster…

Allt gott!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

4 Kommentarer

 1. chayquanPn 16 januari, 2017

  Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.
  chayquanPn

  • admin 16 januari, 2017 — Postförfattare

   Thanks for making me aware of the problem! I have e-mailed my webbhotel and hopefully I can soon get back to you with some clarifying answers.
   Best Regards,
   Ulla

  • admin 23 januari, 2017 — Postförfattare

   Hello,
   my webbhotel says there’s nothing wrong with my pictures… Sometimes I have to change web browser from Safari to Google Crome to be able to see pictures on other peoples bloggs. Don’t know if it will work for you but maybe you could give it a try?
   Sorry I can’t give you a better answer.
   Thanks for visiting my blogg!
   Ulla

 2. admin 12 mars, 2017 — Postförfattare

  Hi, I’m not sure I’m following you…what supply should I be positive about?

Lämna en kommentar

© 2020 CreaMea

Tema av Anders Norén