Hängande kruka för köksväxter

Oj, det var ett bra tag sedan som jag skrev här på bloggen. Har helt enkelt haft tankarna på annat håll och tiden har inte riktigt räckt till för att sätta igång något kreativt. Ibland behöver ens idéer också mogna innan man kan gå vidare med dem.

Jag vet inte hur det är med er men jag tycker verkligen om kaffe. För mig är aromen avgörande så jag dricker inte vilket kaffe som helst. Det har gjort att jag länge varit lojal mot samma kaffesort.

Tyvärr gnager det lite i mig för producenten vakuumförpackar kaffet i plast. Ja, ni läste rätt. Plast, i dessa tider? Det känns verkligen inte bra, men dessvärre tror jag att det är en bidragande faktor till att kaffet fortfarande är så smakrikt när det efter lång transport når fram till mig. Med tanke på att jag dricker minst tre koppar om dagen har jag under årens lopp öppnat ett antal vakuumförpackningar. Ett stort antal till och med.

På kaffeförpackningen står det att man kan källsortera vakumförpackningen som mjukplast och det har jag gjort tills för ca ett halvår sedan då tanken om återanvändningen började gro i mig och jag började, som den hamster jag är, spara förpackningarna. För när väl idén dyker upp vill jag ju inte vara utan material.

Och så för någon vecka sedan slog den ner… snilleblixten (roligt ord det där).

Till min kruka har jag använt: en vakuumförpackning, öljetter, soft uppbindningstråd (grön) och vaxat bomullssnöre (röd).

Jag använt ett strykjärn (utan ånga) och en bit bomullstyg, som jag lade mellan plasten och strykjärnet, när jag pressade in bomullstråden i den övre kanten och även när jag pressade till nedre delen av krukan.

När det var gjort slog jag fast öljetterna. För att kunna flytta krukan, med växt och vatten i, och hänga upp den behövs ett handtag. Till handtaget använde jag den gröna uppbindningstråden.

Nu har jag gjort tre krukor och min tanke är att de ska hänga i köket i närheten av spisen så att jag enkelt kan ta lite örter och lägga i grytan. Visst låter det härligt?

Just nu testar jag en upphängningsanordning och när jag vet hur den fungerar uppdaterar jag detta inlägg.

Tills dess, ha en underbar försommarlördag!

P.S Upphängningen fungerar fint. Än en gång har jag använt den fantastiska kardborrelösningen för tavlor. Snabbt och enkelt att fästa och blir man less drar man bara i ena änden och ytan är precis som innan. Inga spår!

Som bilden i högra hörnet visar ser man inte karborrebanden när man står framför diskbänken.

Nu är det dags för lunch på balkongen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *