CreaMea

Monster Mutt -handduk

För många år sedan hälsade Zandra (konstnären) och hennes pappa på i storstaden för att gå på Monster Jam. Som present till mig ritade Zandra den här teckningen.

Även fina barnteckningar bleknar med tiden och jag har länge funderat på om jag kunde göra något mer med den. Något som Zandra själv skulle kunna ha nytta av som vuxen.

Så nyligen när konstnären flyttade hemifrån, och till egen lägenhet, kom jag på hur bilden skulle kunna inte bara förevigas utan även bli användbar i vardagen.

Jag började med att fotografera teckningen och beskar sedan bilden något så Monster Mutt blir frilagd (utan texten). Den personliga hälsningen “Från Zandra till Ulla” funkar ju inte på något som Zandra ska få av mig. Att kameran fångade upp papprets gulnade toner kan tyckas synd men å andra sidan är det en naturlig och äkta patinering (= ge ålderns färg åt något) som ger karaktär åt bilden.

Sedan provade jag att göra olika mönster på en hemsida där man kan beställa tyg, och färdiga produkter som   t ex sjalar, örngott, bordsdukar mm, med eget tryck.

Slutligen bestämde jag mig för detta mönstret och resultatet blev en kökshandduk i bomull/lin som Zandra sedan fick i inflyttningspresent.

P.S Till historien hör att Zandras intresse för bilar (stora bilar) hållt i sig. Idag jobbar hon som lastbilschaffis 🙂

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2020 CreaMea

Tema av Anders Norén