CreaMea

Det blev en del julpyssel ändå…

De senaste veckorna har bara flugit förbi. Man kan verkligen undra varför det blir så ibland. Jag menar, dessa veckor har bestått av lika många timmar, minuter och sekunder som övriga veckor. Ändå hade jag kunnat svära på att en tidstjuv har varit framme…

Det finns andra saker som man tror ska vara lika men som av någon outgrundlig anledning inte är det. Tar man t ex grön och ceris äggkartong och klipper exakt likadant dvs runt runt så blir de ändå olika. Papperskvalitén skiljer så åt så mycket att den cerisa blir näst intill rak och den gröna spiralformad. Intressant!

Brukar inte pyssla så mycket men till jul händer det.

För att “pysslet” ska sitta kvar på kortet tills det når fram har jag satt fast snöret med jullack. Vill den som får kortet istället hänga upp pysslet bryter de bara loss lacken.

Här en annan form att hänga i julgranen eller enriset. Uttrycket “att komma på grön kvist” betyder att man ska få det bra ekonomiskt. Jag tänkte att många nog kommer behöva ett tillskott i kassan efter alla inköp och därför passar det bra med en liten kvist i den röda träkulan.

Och slutligen tog jag en av de former som jag visat i ett tidigare inlägg och bytte ut papperssnöret mot ett guldsnöre. Nedanför enriset sitter tomtemor (julklapp från min syster & svåger) och tar igen sig inför julfirandet.

Avslutar med några rader ur Michael Endes bok “Momo eller kampen om tiden”

Det finns här i världen en stor men ändå mycket vardaglig hemlighet. Alla människor har del i den, alla känner till den, men mycket få tänker någonsin på den. De flesta accepterar den bara och undrar aldrig över den. Denna hemlighet är tiden.

Vi har almanackor och klockor att mäta den med, men det säger inte särskilt mycket, för varenda människa vet ju att en enda timme ibland kan kännas som en evighet, men tvärtom också kan rusa iväg som bara ett ögonblick allt efter vad man upplever under den där timmen. 

Ty tid är liv. Och livet bor i hjärtat.

Önskar er alla en fröjdefyll jul!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2020 CreaMea

Tema av Anders Norén