Fyrkant med studs

Den här formen är intressant på flera sätt. Den är fyrkantig men inte kvadratisk, den saknar rutnätets raka sidor men har någon typ av rutor och den har fjädrande egenskaper som påminner om ett nät men den saknar maskor, linor och trådar. Hopfälld kräver den väldigt liten yta samtidigt som den snabbt och enkelt kan återfå sin fulla storlek.

Äggkartonger produceras av återvunnet papper och tanken är att de efter användning ska återvinnas igen. Därför är det inte så konstigt att man när man vill skapa nya former av kartonger med 4,6 eller 12 ägg måste förhålla sig till papperskvalitetens svagheter. Det är en utmaning om man vill täcka större ytor för t ex ljuddämpning. Ultimat vore att komma på en form som enkelt kan göras större. Ungefär som med de kvadratiska delarna, i trä och plast, som man kan sätta ihop till ett balkonggolv.

Till den här fyrkanten med 9 “rutor” behöver man åtta långsidor. Observera att de båda långsidorna i en äggkartong skiljer sig åt i form och fasthet. För bästa resultat bör man i en och samma fyrkant använda sig av så lika delar som möjligt. Fyrkanterna kan kopplas ihop både horisontellt och vertikalt. De röda länkarna har jag gjort av förslutningsklämmor från brödpåsar. Nästa steg blir att ta fram fler fyrkantiga former i olika storlekar som kan länkas ihop till en väv-nät-liknande konstruktion.

Kul med lite otippad fjädring 🙂

Molnigt och 19 grader i luften, som gjort för en dag på stranden… eller inte. Men det är ingen fara för det finns gott om andra saker att göra.

Hoppas ni alla har en bra sommar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *