CreaMea

Mys (manet) lampa -prototyp

Ordet äggkartong ger lätt associationer till höns och hönsgård, och i en förlängning även till hönsnät. Vet inte riktigt hur hållbart materialet är, och i mitt fall är det inte heller återanvänt utan nyinköpt, men det är ett väldigt användbart material som tematiskt ligger nära äggkartonger. Det hårda, kalla, hönsnätet utgör en bra en kontrast till den mjuka, varma, känslan som kartongen ger.

När jag började med det här projektet insåg jag ganska snabbt att en ljuskälla av något slag skulle lyfta det hela. Den batteridrivna ljusslingan har en fiffig timer.

  

På håll påminner lampan om en manet, tycker jag. Vissa av dessa otroliga varelser som saknar hjärna tror man nu ändå har någon typ av “intelligens” för i laboratoriemiljö har de kunnat “lära” sig saker som man inte ska kunna lära sig utan hjärna…spännande. Fotot till höger är taget underifrån.

Eftersom batteridelen väger en del provade jag att stärka upp kanterna med träpinnar (återbruk).

Resultatet blev en väldigt behaglig ljuskälla. Tyvärr tycker jag att träpinnarna inte riktigt funkar med formen men jag några idéer om hur jag kan utveckla formen i sin helhet och ändå göra den stadig.

(Här har jag lekt lite med perspektiven)

Veckodagen söndag är i Norden uppkallad efter den fornnordiska solgudinnan Sol. Just nu ingen sol i Stockholm, söndag till trots. Ljuset kanske vi själva får stå för idag…

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2020 CreaMea

Tema av Anders Norén