A whiter shade of… grey

En del äggkartonger har en mörkare grånyans än de på fotot i förra inlägget. I det här fallet är det ett fyrkantigt flak utan varumärke, och som jag tror bland annat lokala äggproducenter använder sig av.

På nätet kan man se att många målar sina äggkartong-skapelser men i regel försöker jag utgå från grundmaterialet. Undantaget hittills är denna kartong med en mer “smutsig” nyans. Den är troligen inte blekt, och därför säkert mer miljövänlig, men tyvärr tycker jag inte att färgen är särskilt uppiggande.

img_2561

Därför har jag börjat måla kartongen, eller måla och måla…

Zinkvit

I mina gömmor hittade jag detta zinkvita färgpulver som jag nu blandat med vatten och penslat på. Färgpulvret som har drygt 20 år på nacken funkar fortfarande finfint.

färgpulver versus hobbyfärg

Innan jag kom på det här med färgpulvret provade jag att måla med vit hobbyfärg. Resultatet blev en blank, plastig och hård yta. Den till vänster i bild är målad med zinkvitt färgpulver och den till höger med hobbyfärg.

Klockor på tråd

Med det zinkvita pulvret får man en matt kalkliknande yta som visserligen lätt skavs av, om man fingrar för mycket på sakerna, men som jag gillar och som på ett annat sätt fångar upp ljudet och ljuset i rummet. Tanken är att dekorationerna ska hängas i fönster eller från tak för påseende och får de inte hänga ifred där kan färgen snabbt bättras på med nya penslingar.

Fönsterprydnad

Inspiration till den här påbörjade skapelsen har jag fått från Pabla en case -bloggen. I väntan på att fler äggkartonger från samma källa dyker upp får den pryda vardagsrummets burspråk.

Som ni ser blir det alldeles becksvart så här års med ett naturreservat utanför fönstret och då passar det bra att avsluta med några Ulf Lundell rader.

Vi går mot bättre tider                                                                                                                    

Tro mig, tro mig

Det här är inget skämt

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *