Så här började det

Periodvis sover jag alldeles för lite. Inte för att mina grannar är särskilt störiga, utan för att jag är lättstörd. För att kunna göra något åt saken behöver man kunna en massa om hur det här med ljud, ljudvågor och ljuddämpning fungerar. Så det blev en hel del googlande och “dumma frågor” till släkt och vänner. Jag kan lite mer nu. Det verkar som att ljuden förstärks i hörnen i mitt sovrum.

När jag började fundera på olika lösningar kom jag att tänka på de där äggkartongerna som man ofta ser i replokaler. Att bara hänga dem rakt upp och ner på väggarna kändes inte som något alternativ, men varför inte försöka skapa något dekorativt av dom? Något som väger lätt, som kan hängas i hörn och som inte kräver borrning eller krokar i taket.

När man testar sig fram behövs det ganska mycket material. Min egen äggförbrukning skulle alltså inte räcka långt om jag inom överskådlig tid skulle lyckas skapa något. Som tur är gillar även grannarna ägg. Därför kan jag regelbundet fylla på förrådet med äggkartonger i många olika former och färger.

Under processens gång har det blivit allt viktigare att inte bara återbruka äggkartongerna utan även använda så mycket som möjligt av varje kartong. Det känns bra att tänka hållbart, och förhållningssättet har även lett till nya formidéer som jag troligen hade missat annars.

Några av formidéerna har resulterat i design som gör att ljudet inte reflekteras lika mycket i mina sovrumshörn, andra är “bara” roliga och dekorativa. För mig är de är alla lika roliga att göra.